Werk je in een omgeving waar je je niet altijd even veilig of op je gemak voelt? Heb je te maken met lastige situaties zoals pesten, discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van ongewenst gedrag? Dan ben je niet de enige. Gelukkig is er een onafhankelijke partij waar je altijd terecht kunt: de vertrouwenspersoon van Goed Jezelf.
Neem vrijblijvend contact opVeilig en anoniem
Stel je voor dat je getuige bent van onethisch gedrag op de werkvloer, zoals fraude, machtsmisbruik, of het niet naleven van regels en normen. Je kunt je dan vaak ongemakkelijk voelen om dit te melden, bijvoorbeeld uit angst voor vervelende terugslag of omdat je bang bent dat je collega’s het niet zullen geloven. Hier komt de vertrouwenspersoon in beeld: ik kan ervoor zorgen dat je melding op een veilige en anonieme manier kan worden gedaan, zonder dat je bang hoeft te zijn voor negatieve gevolgen.
Wat doet een vertrouwenspersoon?
Een vertrouwenspersoon is er voor jou, ongeacht je functie of positie binnen de organisatie. Ik luister naar jouw verhaal zonder oordeel en bied je een veilige ruimte om je gevoelens te uiten. Ik help je om de situatie te analyseren en samen zoeken we naar passende oplossingen. Of je nu op zoek bent naar advies, ondersteuning bij het voeren van een gesprek of gewoon iemand om je verhaal tegen te vertellen, als vertrouwenspersoon sta ik voor je klaar. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem gerust contact op.
Vertrouwelijke informatie blijft vertrouwelijk
Goed Jezelf hanteert een strikt vertrouwelijkheidsbeleid. Alles wat je vertelt blijft tussen ons. Ik kan je adviseren over wat de beste stappen zijn om met een integriteitskwestie om te gaan, zonder dat je het gevoel hebt dat je zelf wordt blootgesteld aan onterecht risico. Jouw verhaal wordt pas gedeeld met anderen als jij daar expliciet toestemming voor geeft. Ook als je besluit om geen verdere stappen te ondernemen, blijft jouw informatie vertrouwelijk.
Werkwijze van Goed Jezelf vertrouwenspersoon
We maken eerst een afspraak voor een gesprek. Tijdens dit gesprek luister ik aandachtig naar jouw verhaal en stel gerichte vragen om de situatie beter te begrijpen. Vervolgens bespreken we samen welke mogelijkheden er zijn om de situatie aan te pakken. Dat kan bijvoorbeeld het geven van advies zijn, hulp bij het voeren van een gesprek met je leidinggevende of een doorverwijzing naar andere hulpverleners.